Shopping cart

Our natural Brands

 | 

Werfzeep


Werfzeep
Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij. Die prachtige, milde, rijke en zeer verzorgende zepen van topkwaliteit maakt die de huid ondersteunen, in plaats van het natuurlijke regeneratie proces te verstoren. Voor de zepen worden alleen de beste, eerlijke grondstoffen gebruikt.  Werfzeep is ooit begonnen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht, tegenwoordig gevestigd in een zeepatelier in het Wickenburghse bos. Oprichtster Evelien kreeg van gewone zeep en ook douchegel een droge, trekkerige, branderige huid. Toen ze jaren geleden op een Canadese boederij werkte waar zelf zeep werd gemaakt, bleek dat deze zeep haar huid niet alleen schoon maar ook superzacht maakte. Dit was een nieuwe ontdekking. Evelien dook in de wereld van zeep; het maken van zeep, het ontwikkelen van recepten, plantaardige ingredienten en hun heilzame eigenschappen en het verschil tussen plantaardige en synthetische grondstoffen. Werfzeep was geboren. NB: de zepen worden geleverd, verpakt in een kraftpapieren omhulsel met etiket! 

Topkwaliteit biologische ingredienten
Alle oliën, ook de etherische oliën die gebruikt worden zijn biologisch gecertificeerd. Dus ook zonder mogelijk chemisch residu. De olien zijn koudgeperst, de bijenwas koudgeslingerd zodat het zijn pure geur en heilzame eigenschappen behoudt. De biologische etherische olie is zo zuiver dat het food grade is, zo zuiver dat het zelfs in de keuken gebruikt kan worden om gerechten te verrijken. Normaliter wordt met etherische olien veel geknoeid, deze kan dan ook schadelijke stoffen bevatten en is vrijwel altijd uitsluitend voor uitwendig gebruik geschikt. Een aantal kruiden voor de zeep worden in de eigen Werfzeep kruidentuin gekweekt. De zaden hiervoor komen van het biologisch dynamische zadenbedrijf De Bolster. Omdat de productie van sojaolie, palmolie en rozenhoutolie regenwouden verdringt, worden deze niet gebruikt. Ook uit aardolie gewonnen grondstoffen, synthetische parfums, dierlijke vetten, conserveringsmiddelen, emulgatoren, parfums, oplosmiddelen of pure alcohol  zijn uitgesloten als ingredient voor een zeep.

Dierproefvrij en hypo allergeen
Uiteraard zijn de zepen niet op dieren getest, Evelien is haar eigen proefkonijn. Ze heeft een zeer gevoelige huid en van baby af constitutioneel eczeem. Hiervoor heeft ze in het verleden alle beschikbare hormoonzalven voorgeschreven gekregen,  met bijzonder weinig resultaat. Bij huidproblemen is vaak niet goed te achterhalen waardoor ze ontstaan. Wanneer de grondstoffen van je verzorgingsproducten puur en onbewerkt zijn, is allergie voor een chemisch residu uit te sluiten. Bovendien blijven de heilzame eigenschappen van de grondstoffen bij biologische productiemethoden behouden. Soap

 Shavingsoap