Winkelwagen

Waarom natuurlijke cosmetica?


Natuurlijke cosmetica
Natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend natuurlijke stoffen en geen synthetische stoffen. Een natuurlijke stof is een grondstof direct uit de natuur, zoals extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën en natuurlijke geur en kleurstoffen, essentiële oliën en algen. Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor; er wordt een nieuwe stof gevormd, bijvoorbeeld aardolie, minerale oliën, parfums.
Natuurlijke Cosmetica bevat dus gegarandeerd geen:
Alle ingrediënten zijn direct afkomstig uit de natuur. Daarnaast wordt er niet getest op dieren. Ook al staat er op een een regulier cosmetica product dat het niet op dieren is getest, is dit meestal niet geheel waar. In Europa is het wettelijk verplicht dat alle synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetische producten zitten, getest worden op dieren. Het eindproduct is dan wel niet op dieren getest, maar de afzonderlijke ingrediënten zijn dat wel!
Natuurlijke cosmetica is niet getest op dieren en ook de grondstoffen zijn dat niet.
Verder is het goed om te weten dat volgens de Nederlandse (Europese) wetgeving men al mag spreken van een natuurcosmetica als er 3% (!) natuurlijke inhoudstoffen gebruikt worden. De meeste producten die als natuurlijke cosmetica worden verkocht bevatten vaak niet uitsluitend natuurlijke stoffen. Greenpeace heeft een aantal producten getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen in cosmetica. Yves Rocher geeft aan wereldwijd nummer 1 te zijn in plantaardige cosmetica, volgens het onderzoek van Greenpeace zijn er schadelijke stoffen aangetroffen in de producten van Yves Rocher.
Staat een bepaald merk er niet bij, dan kun je zelf aan de hand van de natuurlijke en synthetische ingrediënten lijst jouw cosmetica product controleren op schadelijke stoffen.
Wil je het beste voor jouw lichaam, ook voor de lange termijn: onze natuurlijke cosmeticaproducten  garanderen een ideale verzorging en verwennerij voor zowel de vrouw als de man.
Klik hier voor de volledige lijst van Natuurlijke Ingredienten. Dit zijn alle nuttige stoffen en 100% natuurlijk waarop onze natuurlijke cosmetica is gebaseerd.
Gezond en mooi
U wilt er mooi en verzorgd uit zien. In deze tijd wordt er veel aandacht en geld besteed aan de verzorging van het uiterlijk en met name het gezicht. Het is een aantrekkelijke gedachte om er zo lang mogelijk jong en mooi uit te zien. Daarom gebruikt u dagelijks cosmetica voor uw huid en haar. Maar wat gebruikt u eigenlijk precies?
Bij veel cosmetica-gebruikers is helaas nauwelijks bekend dat heel veel lichaamsverzorgende producten voornamelijk 'synthetische' stoffen bevatten, die slecht zijn voor je gezondheid. Lees hierover meer in de informatierubriek bij "Welke stoffen vermijden?". Een puur natuurlijke cosmetica (100% natuurlijke stoffen) bevat geen kunstmatige stoffen die je gezondheid onnodig belasten. Jij wilt toch mooi EN gezond blijven? Dat kan met 100% natuurlijke cosmetica.
Voordelen van natuurlijke cosmetica zijn:

Natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën en natuurlijke geur en kleurstoffen, essentiële oliën en algen. Deze natuurlijke ingrediënten werken in harmonie met de huid en houden haar natuurlijke evenwicht in stand. Plantaardige olie is licht en lucht doorlatend voor de huid. Deze dringt in de huid en verzorgt haar. In tegenstelling tot aardolie en minerale olie (welke ook natuurlijk is) die geen lucht doorlaat en slechts een kleine hoeveelheid licht. Deze olie kan niet door de huid worden opgenomen en sluit deze zelfs af, waardoor er stuwing ontstaat, bijvoorbeeld bij Paraffine en Vaseline.
Jouw huid is één van onze belangrijkste organen; zij is verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse ontgifting van het lichaam. Het is belangrijk dat de huid goed kan blijven ademen. Sommige industriële afvalstoffen, bijvoorbeeld resten van bepaalde pesticiden, kunnen namelijk alleen door de huid worden uitgescheiden, maar dit kan alleen als we de huid laten ademen en haar niet afsluiten. Dit afsluiten gebeurt als u lichaamsverzorgende producten gebruikt die minerale olie of aardolie bevatten.
Verder is het van belang dat de huid niet onnodig wordt blootgesteld aan lichaamsverzorgende producten die synthetische geurstoffen of andere chemicaliën bevatten. Gebruik daarom natuurlijke cosmetica. De huid is namelijk halfdoorlaatbaar, dat wil zeggen dat zij niet alleen in staat is om stoffen uit ons lichaam af te voeren, maar ook om stoffen waarmee zij in contact komt, in zich op te nemen. Een gedeelte van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die u gebruikt, worden door haar opgenomen en komen zo in uw bloedbaan, organen en weefsels terecht.
Overstappen op natuurlijke cosmetica is dus niet alleen van belang voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Geen enkele huid is blij met synthetische ingrediënten die haar afsluiten en belemmeren afvalstoffen af te voeren. Natuurlijke cosmetica respecteert uw huid en belemmert niet haar natuurlijke functies, de huid kan namelijk gewoon blijven ademen.
Gezonde lichaamsverzorgende producten zouden idealiter dus uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten moeten bestaan. Steeds meer vrouwen en mannen kiezen daarom voor natuurcosmetica. Deze bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor uw huid en uw gezondheid. Dit wordt bevestigd door o.a. onderzoek van Greenpeace.